Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δ.Δ. Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη

Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δ.Δ. Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων                                                                            

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη, ενός Δήμου ταχύτατα αναπτυσσόμενου οικιστικά και πληθυσμιακά στις παρυφές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι 51 μαθητές στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ένα παλιό πέτρινο σχολείο, αλλά και σε ένα κτίριο προκάτ κατασκευής, οι αίθουσες των οποίων δεν ξεπερνούν το εμβαδό των 15-22 τ.μ.!

Η στενότητα των χώρων προκαλεί ποικίλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς ο διαχωρισμός των αιθουσών με γυψοσανίδα, δυσχεραίνει το έργο των διδασκόντων και αποσπά την προσοχή των μαθητών. Το πλέον ανησυχητικό, όμως, είναι η συνύπαρξη μαθητών και καυστήρα στην ίδια αίθουσα διδασκαλίας, γεγονός που μπορεί να έχει θλιβερές συνέπειες.

Συνεπώς, οι ανάγκες επιτάσσουν την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου, όπου οι συνθήκες θα είναι αξιοπρεπείς και θα διέπονται από ασφάλεια, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να μην συνεχιστούν τα μαθήματα στις παρούσες συνθήκες, αλλά να εξευρεθεί σύντομα λύση;

- Ποιες είναι οι ενέργειες, στις οποίες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας;

Απαντήσεις Υπουργείων